

Tehát ezt az őzlábgombát találtam a tegnap, aztán még mondja valaki, hogy nem vagyok szerencsés fickó:), a másadik fotón a már télire eltett kékhátú gombák láthatóak, befőttes üvegbe, persze ott virit a nagy őzlábgombám is. Ez itóbbit nagyon szeretjük, igazán kiadós és laktatós étel készülhet belőle tojásosan és vagy prézlisen kisütve. Ráadásul nehezen osszetéveszthető más, mérges gombákkal: ennek legfőbb bíztosítéka, egyebek melett, a szérán lévő, le-fel mozgadható gyűrű.A galamgombát télire savanyuságnak szoktuk eltenni, igaz, hogy amikor a feleségem megbont egy üveget télen, olyankor bármi legyen is az ebéd, mindenki elöször gombasavanyúságot töm magába. Rendkivüli finom, csak kényes az eltevése, kömyen felforhat, illetve megecetesedhet.(na ezt nem tudom jól írtame le?)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése