
Az étrendünket gazdagító gombás ételek mindig is a konyhák remekművei közé tartoztak. Az erdei sétáink alkalmával begyűjtött vagy a piacok bejárata előtt vásárolt ellenőrizetlen gombákból készített fejedelmi lakomákból, ha nem vigyázunk, utolsó vacsora is lehet...
Még szeptember elején is olyan melegek voltak, hogy nem mertem elindulni gombászni. Aztán agyszerre megesőzött és lehűlt olyannyira, hogy most ezért, nem megyek. Illetve nem mentem eddig, mert ha holnap se esik akkor neki indulok. Ma nem esett, úgy hogy annyira felszáradt, gondolom, hogy holnap már elviselhető lesz a nedvesség. Az utolsó túrán még olyan száraz volt az erdő, hogy semmiféle gomba nem volt benne, kíváncsi vagyok az eső után jötte ki valamilyen, őszi fajta?
A fenti írással egyet értek, tényleg jobb félni mint megijedni, szakértő ugyan én se vagyok de régi gombász igen, sok-sok tapasztalattal és gyűjteni csak az összetéveszthetetlen ehető gombákat gyűjtöm. Ahogy már egy korábbi bejegyzésemben megemlítettem, hiába is hoznék haza a megszokottól eltérő gombát, az úgy is mind a kukában kötne ki, a kedves párom hajlíthatatlan... Én se vagyok érthetetlen, néha előfordul ugyan, hogy magam készítek meg valamilyen különleges gombát, de ilyenkor, szigorúan meghagyom, hogy ők - feleségem, leányom - meg se kóstolják...
Jó gombászást mindenkinek, nem tartom kizártnak, hogy van már lila pereszke, no meg a nagy őzlábgombának se járt le az ideje, hogy egyebekről ne is beszéljek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése